Saturday, July 28, 2012

Thiz iz all about Allegro.

            Assalammualaikum. Banyak perkara yang sudah berlaku before ni. Sweet moment ye patut diingati , yang bad pergi buang jauh jauh dekat tong sampah belakang kantin. And yes! Now we gonna talk about Allegro. What did u mean by Allegro syuhada? =) Allegro adalah nama rumah sukan bagi rumah biru! Cresendo untuk hijau , Spirito untuk merah dan Presto untuk kuning. Bagi yang tidak mengetahui, itu not muzik sebenarnya. Disebabkan saya duduk di dorm 39 yang didaftarkan bawah rumah Allegro , maka saya bangga menjadi ahli Allegro walaupun we were lost on Sesta's sport day haritu.

             Motip tulis entry kali ni untuk berkongsi pengalaman macam mana kita sambut sport day at boarding school. This is the first time for me since im only 13. Sumpah, baru saya tahu best rupanya hari sukan. I still remember when we're take a nap walaupun sebenarnya dah membuta 3 jam tetiba kak dhamir datang kejut kami untuk buat persiapan khemah , I still remember kami kawad tengah malam pakai baju kurung! And... banyak lagi!


Kak dhamir.

Muna , Aisyah and Nuha.

AhChoy, Keroll and Danny. Asal nama semua asdfghjkl :P



Ipin's group work.
     Form 1 tak buat sangat untuk khemah sebab kami kawad. Form lain yang bertungkus lumus menyiapkan khemah sampai menang khemah terbaik! Yay. Thousands thumbs up for them!! Temanya Angkasa lepas sebab nak nampak futuristik tetapi kena guna bahan terbuang.



Serve them right! *evil laugh*

Angkat paras , hentak padat!


      Tak cukup tengahari dan petang, malam pun kami training. Dengan semangatnya kami pakai baju kurung! Malam tu nisfu syaaban so takde prep. Apabila kami pulang asrama untuk solat Isyak , kak wanie suruh tukar baju sukan. Baru nak bajet ayu pakai baju kurung. Stop syuhada.








    Kami berlatih dan terus berlatih, esok tu pra sukan. Penat lah juga ._. Malam tu kami boleh hias khemah, berlatih and whatever sampai pukul 12 malam! Moment tu happening gila, macam nak raya! Kami tak kacau khemah still berlatih dekat padang sampai pukul 12 malam, tu pun abang Haiqal suruh balik.




Keep the smile!


      Can we keep the smile? Esok tu hari sukan and we were so nervous. Mustly lah , everyone was struggling finishing our costums to looks secomel alien. But yeah , adat bertanding ada yang menang , ada yang kalah. We were lost. We got number 4 which is means the last among the other house. For yeah we, all the form 1 feels so sad, bersalah dan sebagainya. Balik tengahari tu, semua macam nak nangis , but for me memang dah meleleh air mata! Redha jelah.... There are some pictures waktu hari sukan haritu :)





Our head alien, abang Zharif Zainulazfar! 




Lihat alien alien di atas? Cute right *tersedak 89073 kali*


Kak Irina dan Kak Hani.

Maskot Allegro. Abang JE!


Form 5's art.



Kakak-kakak form 3!












   Entry ni sarat dengan gambar. All the pictures above were NUHA NABILAH's own. Harap Nuha tak kesah.  I just want to say , i don't care if sesuatu team yang kita join meang atau kalah, kita kena sentiasa sokong dan bangga dengan team itu even kalah. Itulah dinamakan semangat. Belum tahap waja lagi. Kalau waja memerlukan pengorbanan fizikal. Kalau semangat ni, melalui mental. Tapi segalanya bermula dengan mental. Lastly, I wanna share the latest allegro's cheers.

(Leader)

Allegro strike!

(Everyone)

We are Alle , we are gro,
We are Alle gro gro gro,
We will fight , we will win,
We will strike for victory , victory , victory ,
We Alle , Alle gro!!

   Jam menunjukan 2.40 pagi. Patutnya buat PBS tapi tersangkut dekat blog. Haishh. Assalammualaikum!

No comments: