Friday, December 14, 2012

Cerita Indahku.

Assalammualaikum. Today was great. Just great. Even, kalau tak great pun kita perlu katakan hari ini sudah cukup indah. Mungkin esok kita tak dapat nikmati hidup seindah ini lagi. Ya, indah sangat.

  Omg lagi tiga minggu saja lagi nak sekolah. Tak rasa lagi kenikmatan cuti ini. Barang dalam beg bagasi pun tak punggah lagi. Ada terperap dekat stor rumah kak long. Cuti ini pergi rumah kak long dan Genting Highlands saja. Actually, rumah kak long tu tak perlu masuk list pun. Rumah kak long dah jadi rumah kedua selepas asrama. First ; asrama , second ; rumah kak long , third ; rumah aku. Boleh gitu?

Peace. 

Peace again.


Najwa langsung tak memenuhi ruang.
   
  Sebenarnya banyak lagi gambar dekat phone abang ipar aku tapi malas nak upload. Lagipun nak buat apa upload. Simpan jadi kenangan lagi indah. Hmm, indah lagi. Aku lepas ni mungkin lagi 5 tahun baru aku nak datang sini balik. Sakit hati menunggu. I know yang benda tu normal. Just imagine , kami dah tunggu nak naik rollercoaster tu about 40 minutes, kami dah sampai depan dah. Lepas trip ni, mesti kami punya turn. Tup tup, dia kata dia nak service mungkin ambil masa 30 minutes macamtu. Okay fine, aku tunggu. Suddenly, hujan turun. Dan dia bagi pengumuman, waktu hujan tutup, siapa nak tunggu, tunggu lah. Aku redha. Ye aku redha.
  Mungkin luck aku tak berapa baik kut. Beratur tunggu go - kart (it is the true spelling?). Dah sampai depan dah. Lepas turn diorang mesti kami. Tup tup dia pergi hantar kereta tu semua pergi servis. Dalam 20 minutes jugalah. Aku sentiasa redha. 

  Nak je tekan button :( dekat pintu keluar tu banyak banyak. Tapi kami keluar jalan lain, so tak tekan. Semalam baru je balik rumah balik.Kalau tak terperap lah duduk rumah kak long , makan tidur.

  Dekat rumah ni adalah buat kerja sikit, petang petang main badminton LOL, kayuh basikal keliling kampung, lagi lagi padi dah masak. Cantik je pemandangan. Main hujan dengan my little cousins. Serious budak kecik sebab tu diorang join main, jealous katanya. Takpe ni yang buat perkara indah terjadi. 

 Kadang kadang yang perit tu pun boleh jadi indah. Makanya, redha saja. 
  

1 comment:

outbound malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Senyuman adalah sedekah yang indah, karena dengan sedekah senyuman, manusia takkan pernah merasa berhutang apa-apa dan tak kan membuat orang lain merasa terhina
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....