Sunday, May 5, 2013

How We Survive

Assalammualaikum.
Pada suatu hari, dalam kelas saya.
Disebabkan minggu depan nak exam.
Semua bersungguh sungguh,ceh nak exam baru nak bersungguh sungguh.
Orang melayu memang macam tu.
Tapi masalahnya semua orang mengantuk.
Sumpah mengantuk gila. Aku pun turut terlena.
Tak tahu kenapa Huda tak tidur.
Aishah deskmate aku yang ketiga dah lama lena.
Aku pun terjaga.
Aishah separa terjaga, tunggu masa je nak lena balik.
Maka, Aisyah pun suruh Huda urut dia.
Dia ternampak yang Moothaga tengah lempang Hazeeq.
Eizam nampak apa yang Moothaga tengah buat, dia pun lempang Afiq suruh bangun.
Adib pulak tengah urut Epul dengan Naif. Saling berganti  ganti urut.
Yana dengan Najwa pulak tengah picit picit tangan dan bahu sesama sendiri.
Tengok belah kanan pulak, 
Kimi pulak tengah basuh muka guna air.
Disebabkan Afiq tak bangun lagi, Eizam cucuk cucuk badan Afiq guna jari dia.
Kami bertiga gelak dekat belakang,
maka kami tak jadi nak tidur.

Nampak tak betapa semangatnya kami melawan ngantuk dalam kelas.

Haih, 2 Bougainvillea. Kalau next week tak exam. Mesti tak macam ni.

Muka muka ready nak exam.

No comments: