Tuesday, November 26, 2013

happy story of minggu terakhir persekolahan

  Hey haha bapak skema tajuk. So, now minggu terakhir persekolahan adalah hari hari yang ditunggu dalam mana mana tahun. Ey penat kut sekolah of course ah nak cuti. Fyi, theres a lot of activities yang kami buat dalam minggu akhir sekolah. Pbs tak yah cerita ah, menggunung. Tiap hari ade je yang datang ;

"okay, nah band 5 awak, bila ye boleh siap saya nak masuk fail ni, kang ade orang check habis"
"lusa boleh tak cikgu?"
"okay"

  Okay maknanya, esok malam baru terhegeh-hegeh nak buat. Ye, we are such a good procrastinators and i have to admit it, yang life of a procrastinator is not a fun life.


  See? He he esok kena hantar pbs math, malam before tu baru buat bersungguh sungguh walhal ha amik kau walhal, kerja tu dah bagi seminggu. I cant hm nak buat camne fitrah budak sekolah yang pemalas.So night prep and evening prep went so wellll! Sorry biro akademik kitorang buat bising. Kami menggunakan masa masa terakhir cewah dengan baik sekali such as main monopoly! Yeah suka gila main monopoly dengan yana, one of my classmates yang suka stress buat semua benda. Yana, if you read this, aku nak ajak kau main monopoly dengan aku. Nak tak? Wahaha.

Yana and Audrey! 




Jangan main main nak bawa monopoly pergi sekolah pun kena ada lesen! Dekat lesen tu siap tulis "Hanya boleh main pada prep petang dan malam sahaja serta hari hari cuti tiada aktiviti" Hahaha. I told you prep malam nilah antara prep malam yang paling happy idk why happy sebab ingatkan tahun depan dah tak bersama, luangkan masa bersama tup tup "form 1 dan form 2 tahun ni tiada tukar kelas okay. Stay kelas yang sama sampai tahun depan. Pbs kan" Huarghh.



Iman, Seri, Syafiah 

Love them! 




Anddd, waktu persekolahan pun best gila! Ramai cikgu yang tak masuk kelas sebab busy jaga spm, pergi kursus or whatever. You know, kami macam lifeless gila sampai kami main capkalicap,cikupang, counter strike (mainstreammm), warna and ugh i dont remember and even the boys join us main capkalicap and cikupang. Haha! We were so happy!


contoh permainan cap kali cap cap cap 

Duduk dekat sikit, tutup pintu, tutup langsir, dengar cerita hantu daripada budak lelaki!

The boys. 

Eizam. 
Dah tak rupa whiteboard dah. 

Two bee's pretty girls



So, malam isnin pihak Badar ada anjurkan satu malam yang dikenali sebagai Malam Cinta Rasulullah. So, ni program yang kedua kali yang pernah buat dekat sesta. First, Malam Sunnah buat waktu bulan Ramadhan. And waktu ni second time, patutnya buat dekat dataran but suddenly, hujan turun so kena buat dekat dewan makan but this event still jalan dengan jayanya! Syabas Badar or Daiso! Malam tu sangat menyentuh hati, ade suatu video tentang kisah hidup nabi Muhammad yang membuatkan ramai orang menangis. Sedih hm.



Taller than me, pretty than me ; Huda
Kak sue zam and azzurin
My cutie pies
With Audrey

  Ha ha ha gambar semua gambar aku, muna, huda je malas nak cari gambar lain. So, salah satu daripada tayangan multimedia waktu malam sunnah tu adalah law kana bainana (sorry kalau salah, idk whats actually tajuk dia) tapi versi sesta. Contoh video tu macam diorang letak sampah, lepastu tengok berapa orang yang nak kutip. Lepastu interview orang yang kutip sampah tu dengan soalan "jikalau nabi muhammad berada bersama kita sekarang, apa yang anda akan lakukan?" Lepastu bagitahu orang tu yang sebenarnya dia sudah melakukan satu sunnah Rasulullah. Haa program tu sebenarnya orang Arab yang buat, lepastu buatlah versi sesta. Yang menjayakan video tu Hasif, Anas (both of them are my classmates) and Amir. Diorang buat dekat sesta. Lepastu interview berbagai.

  Disebabkan ke-lifeless-an waktu sekolah takde cikgu. Mulalah budak budak lelaki menggila. Diorang buat benda yang sama dekat kelas. Mulanya, Fitrie interview Hasif, Fitrie tanya Hasif soalan soalan sebijik macam Hasif tanya dalam video tu semalam. Lepastu idk mana diorang dapat idea, diorang letak RM 10 luar kelas lepastu tengok siapa yang ambik. Waktu tu serious semua macam gila! Terjenguk jenguk luar kelas sampai ha ha ha! I still remember Faiz marah gila siapa yang tengok tengok luar macam program betul lak

"Korang ni takyah lah pandang pandang luar! Kang tak jadi! Orang perasan tahu tak"

"Haah jangan lah tengok"

  Dan beberapa orang lagi yang menyokong pendapat Faiz masalahnya diorang yang pergi tengok. Siap ade yang tunggu depan pintu kelas! Masa tu memang berharap gila sesiapa yang lalu ambik duit tu. Setiap orang yang lalu, hati macam berdebar je! Serious hahaha! Ramai yang tengok je duit tu, jeling je ada yang tak pandang langsung!

 Akhirnya, ade seorang budak lelaki tu ambik idk his name tak ingat sorry lepastu haa budak lelaki semua tangkap dia serious tangkap! bukan datang dekat ke ape pastu heret dia masuk kelas pastu tanya interview macam-macam, macam dalam video tu. Tapi aku still tak faham kenapa diorang letak duit instead of sampah?

 Lepastu tiba tiba, adib pergi belakang locker besar kelas. Locker tu kami letak dekat sudut penjuru kelas so ade ruang untuk masuk belakang tu. Pepandailah ye imagine. Then, ade yang menjerit

"adib kat belakang locker, baling barang"

  Semua baling barang, pemadam ah, lepastu epul acah acah bantu adib. Dia ambik jadual tugasan harian kami macam penghadang ah. Siap panjat kerusi bagi boleh letak penghadang jangan bagi barang barang yang diorang baling masuk dekat ruang belakang locker tu. Pastu semua macam

"baling baling"

  Adib tiba-tiba keluar dari belakang locker tu sambil kibah-kibah badan.

"ya Allah baru aku rasa macam mana orang islam kat Palestin!"

 Kami semua ketawa but yeah semua macam tepuk tepuk belakang adib. Faham tak sekarang ni, apa apa yang kami buat, semuanya ada pengajarannya. Gila macam perangai budak lelaki kelas 2B ni mesti sebenarnya diorang nak show us something macam contohnya "macam rasanya dekat Palestin" Hm

 Hampir setiap masa ade je diorang buat lagu spontan. 2-3 orang bergendang, 2-3 orang menyanyi. Masalahnya diorang gendang macam mana pun mesti jadi lagu tu! Tak faham betul aku.

So overall, 2013 adalah tahun yang agak awesome. Like seriously, aku tak suka langsung 2 bougainvillea. Stress menyampah dengan semua budak lelaki lagi lagi haa tahu tahu jelah but akhirnya kami bersatu no bukan bersatu tah lah whatever lah yang membuatkan aku happy berada dalam 2 bougainvillea. See you at 3 bougainvillea tahun depan and not to forget form 2 is such a great year to be a hm senior he he and naughty (euw) junior ha ha bye peace



Banker yang pening 

Random picture from audrey, nuha and aisyah. Huarghh aisyah nak gambar lagi :(
 

No comments: