Sunday, June 21, 2015

Ramadhan kareem

 Alhamdulillah, harini dah masuk hari ketiga kita berpuasa. Everytime i saw a tweet kat twitter, yang wish her friend or stranger "Ramadhan Kareem" and that person replied "Allahu Akram" i will feel like awww so sweet of you that you mengharapkan segala kebaikan for for s/he. This reminds me of ustaz hanif's tazkirah waktu pagi khamis lepas that he told us that we should wish everyone "Ramadhan Kareem" not only on the first day of ramadhan but everyday till the end of ramadhan. Sebab kita mengharapkan dia mendapat kebaikan pada seluruh bulan Ramadhan. InsyaAllah.

 So this is my first ramadhan without my mother(till now i cant put the word 'late' infront of perkataan mother tu. I just idk). May Allah bless her. Well, its kind of frustrating when i realise that i cant eat my fav daging masak merah cooked by her during brekfast this ramadhan but i accept that itulah takdir. Mati itu pasti. Walaupun sedih namun(ewah namun), Allah kurniakan keluarga kami seketul benda comel kah kah kah.

Its Laiqa Nur Naurah!!!!!
                             





This is kak ain's daughter! Alhamdulillah sekarang dah 21 hari hihi betul lah kata orang, hilang satu patah berganti bukanlah laiqa ni nak ganti mak aku tapi kehadiran dia menggembirakan kami pada bulan ramadhan ni. Cuma ramai kata hidunh dia ikut hidung aku kah kah padan muka kak ain siapa suruh selalu kutuk aku dulu kikiki

InsyaAllah bulan ni laiqa akan dapat sepupu baru yayerz!! Kak dayah dah mengandung 39 minggu tunggu masa je nak kebabom keluaq tu haaaaa. Haritu scan 4D katanya lelaki. Im going to have a new nephew yayerrr!!!! InsyaAllah. Bertambah bising lah rumah dengan kakak iris, abang amir and adik fatin dengan kehadiran 2 sepupu baru ni. Shodot(well my nieces and nephew called me shodot, makcik cam tua sangat kiki, no actually dah ajar panggil cikda but they refused tu haih) pun akan penat basuh botol cuci baju basuh betak korang aduhai.

Alhamdullilah di atas rezeki ini. Semoga ramadhan ini menjadi ramadhan terbaik untuk kita dan semoga berjaya mendapat kelebiham malam lailatul qadar bye!



1 comment:

Dayana Zahari said...

Semoga awak terus kuat.