Sunday, August 30, 2015

peliks

Have you been in a confusing moment that korang tak tahu nak choose idea siapa sebab well its really confusing! Let me tell you the conflict that i once had....... This happened bout two years ago, and i forgot to blog bout that till now hehehe baru teringat.

   I still remember, waktu aku form 2, kami kongsi dorm dengan form 1 and form 4. Mula mula tahu kena kongsi dorm dengan tbz(their-form 4 batch's name), sumpah cuak takut 😱 eleleh mengada sebab peraturan baru ada. Sekarang tak heran dah kongsi dorm 😝

  Lepas je sebulan ha amek ko rapat kenmain, segala tips kecantikan, petua jaga badan, cara buat fitness diperturunkan. Kalau dulu, aku suka nyebok kat dorm sebelah, ada kak iman, ko cakap je apa, dia mesti ada dari losyen kaki sampailah extra getah rambut luls. Akak akak allegro(nama rumah biru) yang banyak tunjuk ini, bagitahu bila nak pakai scrub muka and badan, toner, moisturizer and so on and well bcs im allegrorian. Okay tak masuk topik lagi sebenarnya hahaha.

 Satu hari yang segar, aku baca blog Nurul Badiah Lai, in that entry she told us about her tips on taking care her face. Cara dia basuh muka semua. One thing i remember is dia takkan basuh muka waktu PAGI sebab nak kekalkan minyak yang bagus waktu kita tidur or what idr. So, balik asrama i told muna and girls about the things i read, and tiba tiba muna bagitahu, she told us that her sister once told her jangan basuh muka waktu PETANG, which is mean malam je lah basuh muka ni?! Okay fine, selang beberapa hari, saya membasuh muka sebelum tidur seperti yang disarankan, tiba tiba waktu tengah basuh muka, kak hanin tegur "eh syu basuh muka waktu malam? Bukan tak elok ke? Kita kekalkan minyak blabla i cant remember". Lalu saya balik ke dorm dengan menghentak kaki. Tipu je, kang gegar mati aku kena maki.

Okay now this is the moment!

1.Badiah Lai tak basuh muka waktu pagi
2.Kakak muna kata jangan basuh muka waktu petang
3.Kak hanin kata tak elok basuh muka malam

THIS IS CONFUSING AND FRUSTRATING


till now.
Even, this moment has happened about two years ago, and maybe kak hanin herself has changed her thought on this, kakak muna dah try basuh muka petang ke ape ke.

But, everytime i wanna wash my face, aku akan terfikir and still tak jumpa jawapan. Hahaha. Akhirnya aku taram ikut rajin je time bila nak basuh muka heh bye


No comments: